Met liefde gemaakt

Met liefde gemaakt door Fenna

Onze ontwerpen maken we helemaal zelf in onze Dutch memorial design studio. We verdiepen ons in afscheidsrituelen van over de hele wereld en van alle tijden. Daaruit ontstaan onze designs voor de urnen. Varen staat voor vrijheid, ruimte en letterlijk het wegvaren naar de horizon en was onze inspiratie voor de Boat urn. Een wit bootje van porselein werd het design. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar iemand die onze Boat kon gaan maken.

Urn bootje

Met de hand gemaakt in Nederland

Wij vonden Fenna Oosterhoff die dat graag voor ons wil doen. In haar eigen atelier in Arnhem heeft ze de mallen gemaakt. Daar hebben we ook samen de juiste teint wit gevonden en zijn alle bootjes afgebakken. Fenna past bij Bye, haar oog voor detail en het gevoel waarmee ze met ons design omgaat maakt onze samenwerking heel fijn. Ze is echt goed in haar vak en heeft met de juiste aandacht de Boat urn gemaakt. Met de hand gemaakt in Nederland maakt het bootje het nog mooier en duurzamer. Elke urn is van een klein hartje voorzien en met liefde gemaakt.

Met liefde gemaakt en met zorg verpakt

Iedere stap hebben we samen gezet met steeds in onze gedachten; is het mooi, goed en fijn om naar te kijken. We zijn naar uitvaartondernemers toegegaan, om te toetsen en te vragen. De verpakking moest vervolgens aan twee dingen voldoen, de urn mag niet breken en het moet een duurzame verpakking zijn. Duurzaam is geen probleem en het niet breken was ook geborgd. We deden een prototype urn in het doosje en Tanja zei “doe er maar het ergste mee wat er onderweg kan gebeuren”. We aarzelden even, maar wisten ook dat het doosje dat we gemaakt hadden de juiste bescherming zou bieden. Dus ik gooide en Fenna ving niet. Met liefde gemaakt, met zorg verpakt en met vertrouwen verstuurd.

Auteur: Desiree Vernie

Favicon

LEES OOK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan