Een urn met een Roodborstje

Roodborstje Bye Love voor in stolp urn

De urn met het Roodborstje was één van onze eerste designs. De schoonheid maar ook de symboliek van deze vogel raakte ons altijd al en we voelden dat dit symbool perfect past bij onze missie om het liever, lichter en mooier te maken.

Het is dus niet voor niets dat je het Roodborstje terugziet in onze producten BELL SHRINE BIRD GOLD/MARBLE , die letterlijk in het licht schittert.  BELL SHRINE BIRD COLOR AS YOU WISH hier kun je het Roodborstje je eigen kleur geven en ROBIN, een Roodborstje helemaal op zichzelf waar een symbolische hoeveelheid as in kan.

Het design is vernieuwend en licht maar de symboliek en betekenis van het Roodborstje is er altijd al, die combinatie vinden wij prachtig

Unieke design urn roodborstje wit 0,7 liter

De betekenis van het Roodborstje: Een symbool van troost en hoop

Het Roodborstje, met zijn kenmerkende rode borst en vriendelijke uitstraling, is een geliefde vogel over de hele wereld. Maar voor velen gaat de betekenis van het Roodborstje verder dan alleen zijn uiterlijk. Het Roodborstje draagt een diepe symbolische betekenis met zich mee, en het wordt vaak beschouwd als een teken van troost en hoop.

Troost bij verlies

Een van de meest krachtige betekenissen die aan het Roodborstje wordt toegeschreven, is het idee dat het een boodschapper is van overleden dierbaren. Volgens de folklore geloofden mensen vroeger dat Roodborstjes de zielen van hun geliefden vertegenwoordigden, vooral als ze opmerkelijk dichtbij verschenen na het verlies van een dierbare. Dit geloof bracht een gevoel van troost en geruststelling met zich mee, omdat het suggereerde dat degenen die we verloren hadden, nog steeds bij ons waren in een andere vorm.

Marmeren urn met vogel en glazen stolp

Hoop en vernieuwing

Het Roodborstje staat ook symbool voor hoop en vernieuwing. Deze vogel is vaak te zien in de lente en de vroege zomer, wat samengaat met het opbloeien van de natuur na de winter. Dit seizoensgebonden aspect van het Roodborstje heeft geleid tot de associatie met een frisse start en nieuwe mogelijkheden. Het zien van een Roodborstje kan ons herinneren aan de cyclus van het leven en de hoop op betere tijden, zelfs in moeilijke periodes.

Een persoonlijke betekenis

Naast de algemene symboliek heeft het Roodborstje vaak ook een persoonlijke betekenis voor mensen. Het kan herinneringen oproepen aan specifieke momenten in iemands leven, zoals een ontmoeting met een Roodborstje op een bijzonder moment of een geliefde die een speciale connectie met deze vogel had. Deze persoonlijke betekenis maakt het nog bijzonderder.

Urn Roodborstje Bye Love

Onze “Robin“  is meer dan een urn

Het Roodborstje is meer dan slechts een vogel en onze Robin urn is meer dan een urn. Het draagt een diepe symbolische betekenis van troost, hoop en verbondenheid met de natuur. Of je nu een Roodborstje in je tuin ziet, een afbeelding ervan tegenkomt, of dat het Roodborstje je herinnert aan een speciale persoon, het is een symbool dat ons eraan herinnert dat het leven vol betekenis is, zelfs in de meest eenvoudige kleine dingen. Het Roodborstje herinnert ons eraan dat er altijd troost en hoop te vinden is, zelfs in een periode van verdriet en uitdagingen.

Bekijk al onze urnen met een roodborstje in onze Shop .

LEES OOK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan