FAQ

Er is wettelijk bepaald dat de as minimaal een maand bewaard moet blijven voordat deze kan worden opgehaald.

Dat is heel verschillend. Gemiddeld blijft er na crematie van een volwassen persoon 3 tot 3,5 liter as over.

Mini urnen worden gebruikt om een gedeelte van de as in te bewaren, onze mini urn is 0,2 liter. Deze urnen worden gebruikt om de as bijvoorbeeld onder meerdere familieleden te verdelen. Het komt ook vaak voor dat er gedeelte wordt uitgestrooid en een gedeelte wordt bewaard in een mini urn.

Het is vaak mogelijk om de urn door het crematorium of de begrafenisondernemer te laten vullen.

Het is ook mogelijk om de urn zelf te vullen. Zet eerst urn op een groot vel papier en een vlakke ondergrond, zodat de overtollige as gemakkelijk bij elkaar geveegd kan worden. Plaats dan het satijnen zakje in de urn. Gebruik een trechter en schep de as voorzichtig in de urn.  Eventueel kan ook het meegeleverde crematiesteentje in de urn worden gelegd. Onze urnen kunnen afgesloten worden met een slotje of een plastic dop, dit is voldoende maar er is ook nog steeds de mogelijkheid de urn dicht te lijmen met transparante siliconenkit.

De urnen uit onze huidige collectie zijn niet ontwikkeld voor buiten, wellicht dat wij in de toekomst nog urnen voor buiten aan onze collectie toevoegen.

Er worden binnen Europa geen verzendkosten gerekend.

Prijzen zijn exclusief douanekosten en alle extra belastingen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele extra belastingen. Dit verschilt per land. Controleer of er kosten van toepassing kunnen zijn voor uw land.

Als u niet tevreden bent met uw bestelling, kunt u uw ongebruikte en onbeschadigde artikel (en) om welke reden dan ook binnen 14 dagen retourneren. De kosten voor retourzending zijn voor rekening van de klant en worden niet vergoed door Bye.

Ja dit is zeker mogelijk.

Dat hangt af van de grootte en het gewicht van het huisdier en ook de botstructuur. Dit kan variëren van 0,15 liter (gewicht ongeveer een 1 kilo, tot 3 liter (gewicht ongeveer 60 kilo).

Er zit 1 jaar garantie op de urn. De urn kan dus gerepareerd, vervangen (indien voorradig) of teruggenomen worden tot 1 jaar na aankoop wanneer de beschadiging is te wijten aan een fabrieksfout. Daaronder vallen niet de beschadigingen die zijn ontstaan van buitenaf: door bijvoorbeeld zonschade, het laten vallen of oneigenlijk gebruik. De urn moet wel met gepaste voorzichtigheid behandeld worden. Plaats de urn  niet in het volle zonlicht om verkleuring te voorkomen. Het advies is toch altijd een kleine hoeveelheid as te bewaren in geval van een beschadiging of verlies. De urnen zijn niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Een andere vraag? Mail ons op info@byelove.nl en we reageren zo spoedig mogelijk.