Een urn vullen kan je zelf

Twee design urn bootjes

Een urn vullen kan je zelf. En met onze video handleiding laten we je precies zien hoe!

Wanneer we onze Bye designs ontwerpen en ontwikkelen denken we steeds: vinden we het zelf mooi, zouden wij dit ook kopen en is dit fijn om naar te kijken? Zo dachten we ook na over het vullen van een urn. Eigenlijk iets technisch, maar hoe fijn als je dit zelf kan doen en hoe zouden we dit dan zelf uitgelegd willen krijgen?

Online zagen we tie-wraps en plastic zakjes, dat leek ons niet iets om je geliefde in te herinneren. Een zacht satijnen zakje leek ons een mooier alternatief. Dat laten we dus ook voor al onze urnen in diverse formaten maken.

We kregen hulp van een uitvaartondernemer. Hij vertelde ons alle in’s en outs. We kochten een trechter, een groot wit vel papier, speelzand en gingen aan de slag. Vooraf voelt het toch een beetje apart. Ook al is het speelzand in plaats van as en het crematiesteentje een kiezelsteen uit de tuin.  Het idee dat iemand dit straks ‘echt’ gaat doen maakt het toch bijzonder. We merken al snel dat het heel gemakkelijk gaat en we zijn blij dat we het nu kunnen uitleggen. Speciaal hiervoor maakten we een handleiding in de vorm van een filmpje, om het voor iedereen zo helder mogelijk te maken.

We hopen dat het je helpt en als je dacht dat het vullen van een urn heel ingewikkeld is, dat je nu ziet dat dat echt niet het geval is. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bedenken hoe je het zou willen doen. Misschien wel met een mooi ritueel, een muziekje, fijne vrienden en familie om je heen, herinneringen ophalen met elkaar, of misschien wel alleen. Hoe je het doet is voor iedereen heel persoonlijk. Het enige wat je nodig hebt is een trechter en een schepje. Eventueel lijm en een groot vel papier.

Mocht je het toch niet zien zitten, dan is er altijd een mogelijkheid om het door het crematorium of jouw uitvaartondernemer te laten doen.

   

LEES OOK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan