Afscheidnemer

Bell Shires urn

Dat Tanja en ik samen Bye hebben opgericht is geen toeval. Tanja heeft grote ideeën, dingen waarvan ze weet dat ze moeten gebeuren, die iets zullen toevoegen en waar mensen echt op zitten te wachten. Toen we samen onze eerste ideeën over de uitvaartbranche bespraken kwamen we erachter dat ik altijd al een afscheidnemer was. Destijds met name op werk maar ook op andere gebieden is afscheid nemen iets waar ik bovengemiddeld aandacht aan geef.

afscheidnemer

Afscheid is belangeloos iemand in het licht zetten

Afscheid nemen met een glimlach was toch altijd het motto. Afscheid liedjes, gebruiksaanwijzingen voor bij de volgende werkgever, films, magazines, cadeaus en betekenisvolle speeches en gedichten. Tanja zei: “Bij afscheid nemen kun je echt belangeloos iemand in het licht zetten zonder dat je er iets voor terug verwacht. Het is een hele pure vorm van je waardering uitspreken voor iemand en daarom past het zo bij je”.

Goed afscheid nemen

Dat is de kant van afscheid die ik mooi vind en waar ik me fijn bij voel en waarvan ik het ook mooi vind om iemand anders daarmee te helpen. Maar ook ik vind afscheid nemen bijzonder moeilijk en vaak verdrietig. Afscheid van gewoontes, van leveranciers, van vakanties en uiteraard van mensen. Toch ben ik ervan overtuigd dat goed afscheid nemen, of dat met een glimlach of een traan is, echt helpt voor het “vervolg” of noem het, het leven.

Begin bij het einde

Als je aan een nieuwe baan begint, dan krijg je vaak het advies na te denken over hoe je wil zijn en wat je wil doen in je eerste 100 dagen. Ik zou je echter adviseren om eens te bedenken hoe jouw afscheid er bij die organisatie ooit uit zal zien, wat ze over je zeggen en wat ze voor je doen. Nadenken over je afscheid kan zoveel richting geven. Begin bij het einde, sowieso wel fijn.

Auteur: Desiree Vernie

Favicon

LEES OOK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan